عقاب دریایی دم سفید

Rate this item
(3 votes)
وضعیت حفاظتی عقاب دریایی دم سفید

وضعیت حفاظتی عقاب دریایی دم سفید:

هنوز برنامه حفاظتی خاصی برای این پرنده در نظر گرفته نشده است.
در وهله ی اول باید بررسی دقیقی از جمعیت و پراکندگی این پرنده صورت گیرد و سپس از مناطق زیستگاهی مسیر مهاجرتش حفاظت به عمل آید.

نیم رخ سایه پرنده

عقاب دریایی دم سفید اندازه پرنده: 50-75 Cm

طبقه‌بندی علمی

فرمانروا:جانوران

شاخه: طنابداران

رده:پرندگان

راسته:شاهین سانان-falconiformes

کورکورها-kites

نام علمی:Haliaeetus albicilla

نام انگلیسی:


White-tailed Eagle

نقشه پراکندگی عقاب دریایی دم سفید:

پراکندگی عقاب دریایی دم سفید

عقاب دریایی دم سفید بومی ایران است و در گذشته ، زمستان‌ها فراوان بوده و امروزه به تعداد نسبتا اندک در ایران زادوولد می کند .
در ایران بیشتر در تالاب های جنوبی خزر و تالاب های فارس و خوزستان دیده می شود.

عقاب دریایی دم سفید - 3.0 out of 5 based on 3 votes


چطور پیدایش کنیم:

عقاب دریایی دم‌سفید ۶۹ تا ۹۲ سانتیمتر طول دارد، فاصلهٔ میان بال‌هایش ۱۸۲ تا ۲۴۴ سانتی‌متر است. ماده‌ها با ۴ تا ۶٫۹ کیلوگرم وزن قدری از نرها که ۳٫۱ تا ۵٫۴ کیلو وزن دارند بزرگترند. با این قواره عقاب دم‌سفید چهارمین عقاب بزرگ دنیا است.  ، عقابی درشت جثه با بال‌های بسیار بزرگ و پهن که در انتها گرد است . سری بزرگ و پیش آمده دارد ، پرنده بالغ به وسیله دم کوتاه سفید رنگ با انتهای سه‌گوش ، سر قهوه‌ای کمرنگ و منقار زرد کلفت تشخیص داده می شود . پرنده نابالغ سر ، دم و منقار قهوه‌ای مایل به سیاه دارد ، ولی به خاطر کوتاه‌تر بودن محسوس دم و مثلثی بودن انتهای آن از عقاب طلایی که انتهای دمش چهارگوش است ، مشخص می گردد ( دم عقاب طلایی نابالغ در قاعده سفید رنگ است ) . ساق پاهایش پر ندارد و با بال‌های راست بالباز اوج‌گیری می کند و در این حالت شبیه لاشخورها بنظر می رسد . برای صید ماهی در نزدیکی آب پرواز می کند و گاهی برای گرفتن آن در آب فرو می رود ، از پرندگان ، تا اندازه اردک و از پستانداران تا اندازه گوزن‌های متوسط را می تواند شکار کند . از لاشه‌ها نیز تغذیه می کند

تغذیه


رژیم غذایی عقاب دم‌سفید متنوع است و شامل ماهی، پرندگان، مردار و گاهی پستانداران کوچک می‌شود. برخی از آن‌ها کاملأ مردارخوارند و به‌طور مرتب طعمه‌های پرندگان دیگر و سمورهای آبی را زورگیری می‌کنند. با این حال این پرنده در شکار هم متبحر است و می‌تواند بر سر شکار خرگوش با عقاب طلایی به رقابت کند. غذای مورد نیاز عقاب دم سفید حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم در روز است. این حیوان هرچند از عقاب طلایی فعالیت کمتری دارد و در رقابت مستقیم با عقاب طلایی بر سر یک مورد شکار خاص معمولاً شکست می‌خورد، اما می‌تواند به تراکم جمعیتی بیشتری برسد و عقاب طلایی را در رقابت بقا از میدان به‌در کند چرا که رودهٔ دراز و دستگاه گوارشی نیرومندش امکان زندگی بهتر با غذای کمتر را به او می‌دهد.

صدای عقاب دریایی دم سفید:

صدای این پرنده متنوع و نرها پرسر و صدا ترند. صدایش در صحرا شبیه «کوی- که لی-کی» شنیده می شود و صدای ماده کوتاه و جیغ مانند است.

زیستگاه عقاب دریایی دم سفید

سواحل سنگی ، دریاچه‌های بزرگ و آب‌های دور دست داخل خشکی . آشیانه‌اش را روی پرتگاهها ، صخره‌های بلند ، روی درخت‌های بزرگ و گاهی نیز روی زمین می سازد .

Read 8468 times Last modified on دوشنبه, 07 اسفند 1391 20:22

همکاران ما

Arthur Morris/www.BIRDSASART-blog.com     

  دانشنامه پرندگان ایران برنده تندیس طلایی بهترین سایت علمی ایران