قوی گنگ (قوی ساکت)

Rate this item
(2 votes)
وضعیت حفاظتی قوی گنگ (قوی ساکت)

وضعیت حفاظتی قوی گنگ (قوی ساکت):

هنوز برنامه حفاظتی خاصی برای این پرنده در نظر گرفته نشده است.
ضروری است باجدیت ازشکار وتعقیب این پرنده جلوگیری شود.

نیم رخ سایه پرنده

قوی گنگ (قوی ساکت) اندازه پرنده: 75-175 Cm

طبقه‌بندی علمی

فرمانروا:جانوران

شاخه: طنابداران

رده:پرندگان

راسته:غاز سانان-anseriformes

قوها-swans

نام علمی:Cygnus olor

نام انگلیسی:


Mute Swan

نقشه پراکندگی قوی گنگ (قوی ساکت):

پراکندگی قوی گنگ (قوی ساکت)

قوی گنگ به صورت طبیعی در مناطق معتدل که از اروپا و آسیای غربی آغاز می‌شوند و در شرق به سرزمین پریمورسکی در روسیه می‌رسند، زندگی می‌کنند.

تعداد کل قوهای گنگ بومی در جهان ۵۰۰٬۰۰۰ عدد در پایان فصل زایش (بالغ‌ها به همراه جوجه‌ها) است؛ از این میان ۳۵۰٬۰۰۰ تا در سرزمین‌های شوروی پیشین زندگی می‌کنند. آن‌ها همچنین به مناطقی دیگر از جهان که بومی‌اش نبوده‌اند، معرفی شده‌اند. تعداد این پرندگان در ژاپن نزدیک ۲۰۰ عدد، کمتر از ۲۰۰ تا در زلاندنو، و به صورت تقریبی ۱۲۰ تا در آفریقای جنوبی است.
قوی گنگ پرنده ای ست که زمستانها در سواحل دریای خزر نسبتا فراوان است و در زمستانهای سخت ، تعداد آنها بیشتر می شود . قبلا در سیستان زاد و ولد می کرده است ، به صورت سرگردان در خوزستان دیده شده است  .

چطور پیدایش کنیم :

قوی گنگ اندازه اش 150 سانتی‌مت استر ؛ جثه اش به اندازه قوی فریادکش ولی بزرگتر از قوی کوچک است و نشانه تشخیص آن ؛ از هردوی آنها منقار نارنجی رنگ با قاعده برآمده و سیاه می باشد ، همچنین در هنگام شنا ، گردنش را به حالتی زیبا خم می کند و منقارش را به سمت پایین نگاه می دارد و اغلب اوقات شاهپرهای ثانوی بال خود را بلند می کند ،‌ به خصوص در مواردی که حالت تهاجمی به خود می گیرد .  پرنده نابالغ قهوه ای کمرنگ و چرک و روی هم رفته پررنگتر از نابالغ قوی فریاد کش است ، منقارش بدون برآمدگی و به رنگ صورتی مایل به خاکستری ، و پاهایش خاکستری رنگ می باشد . پرواز این پرنده ، پرتوان و مستقیم است ، با گردن راست و کشیده و حرکت بالهایش صدایی نظیر آوای موسیقی ایجاد می کند . جز در فصل زاد و ولد همیشه به طور دسته جمعی زندگی می کنید ( گاهی به صورت گله های خیلی بزرگ دیده می شوند )

قوی گنگ از جمله سنگین‌وزن‌ترین پرندگان در جهان است. نرها می‌توانند وزنی میان ۱۱ تا ۱۲ کیلوگرم داشته باشند و ماده‌های اندک کوچکتر وزنی برابر ۸٫۵–۹ کیلوگرم دارند. منقار پرندهٔ نر اندکی بزرگ‌تر از منقار پرندهٔ ماده‌است و هر دو زایده‌ای سیاه‌رنگ و گوشتی در جلوی چشم‌ها و بالای نوک دارند. جوجه‌ها به رنگ قهوه‌ای نقره‌ای هستند با زیربدن سفید و نوک سیاه. قوهای جوان دارای رنگ خاکستری-قهوه‌ای محو هستند که در پایان سال یکم زندگی به سفیدی خواهد گرایید. نوک آن‌ها با گذشت زمان صورتی‌تر می‌شود تا آنکه به سیاهی گراید

قوی گنگ (Cygnus olor) یک گونه از قو, و بنابرین عضوی از اردک‌ها, غازها و اردکیان است که بومی اروپا و آسیا و شمال دور آفریقا است. همچنین با انتقال انسان‌ها در آمریکای شمالی، استرالزی و جنوب آفریقا نیز یافت می‌شود. اطلاق نام «گنگ» به آن به خاطر کم‌صدا بودن در مقایسه با دیگر گونه‌های قو است
قوی گنگ پرنده ملی غیررسمی کشور دانمارک است و در سال ۱۹۲۶ در این کشور جانوری حفاظت‌شده نامیده شد.

صدای قوی گنگ (قوی ساکت):

 صدای این پرنده؛ در فصل تولید مثل، خشن و نعره مانند است اما در بقیه ی فصول آرام است.

زیستگاه قوی گنگ (قوی ساکت)

باتلاقها ، کنار رودخانه ها و کانالها ، سواحل دریاچه و یا سواحل پناه‌دار دریا .

Read 7210 times Last modified on یکشنبه, 15 بهمن 1391 10:50
More in this category: « قوی فریادکش

همکاران ما

Arthur Morris/www.BIRDSASART-blog.com     

  دانشنامه پرندگان ایران برنده تندیس طلایی بهترین سایت علمی ایران