جغد برفی (بوف برفی)

Rate this item
(3 votes)
وضعیت حفاظتی جغد برفی (بوف برفی)

وضعیت حفاظتی جغد برفی (بوف برفی):

گرچه بوف، برفی به صورت مهاجر در ایران دیده شده، اما جلوگیری از تخریب محل های تولید مثل این پرنده برای حفاظتش کافی به نظر می رسد.

نیم رخ سایه پرنده

جغد برفی (بوف برفی) اندازه پرنده: 50-75 Cm

طبقه‌بندی علمی

فرمانروا:جانوران

شاخه: طنابداران

رده:پرندگان

راسته:جغد سانان-strigiformes

تیره جغد-strigidae

نام علمی:Bubo scandiacus

نام انگلیسی:


Snowy Owl

نقشه پراکندگی جغد برفی (بوف برفی):

پراکندگی جغد برفی (بوف برفی)

در ایران به ندرت، مهاجر زمستانی در ترکمن صحرا دیده می شود

چطور پیدایش کنیم :

جغد برفی 53 تا 66 سانتی متر طول دارد، و  ماده آن از پرنده نر بزرگتر است. جغدی بزرگ و سفید رنگ است که عموما پرنده نر سفید یک دست است. پرنده ماده و پرنده جوان با خال های سیاه در روتنه و رگه رگه سیاه در زیرتنه دیده می شوند. صفحه صورت سفید و چشمانش زرد است. این پرنده روز پرواز بوده  و پروازی پرتوان، طولانی و با شکوه دارد که در این حالت بالهایش اندکی خمیده به نظر می رسد.

 جغد برفی (Bubo scandiacus) یک جغد از خانواده جغد معمولی است. این گونه جغدها اولین بار در سال ۱۷۵۸ توسط کارل لینه طبقه‌بندی شدند. این جغدها در آمریکای شمالی به جغد بزرگ سفید و جغد شمالگانی نیز معروفند. این جغد همچنین پرنده رسمی استان کبک است.

هدویگ، جغد خیالی در دنیای هری پاتر، یک جغد برفی بود.

در تابستان پرنده های بسیاری از نقاط مختلف برای زندگی و تولید مثل به قطب شمال کوچ می کنند. اما تمام آنها در تمام طول سال در آنجا زندگی نمی کنند. بانتینگ های برفی، تارمیگان و جغد برفی از آن دسته از پرندگانی هستند که در تمام طول سال در قطب شمال زندگی می کنند.
جغد برفی در تندرا(دشت هاى بى درخت پوشیده از گلسنگ نواحى قطبى) زندگی می کند.آنها در تمام طول زمستان در قطب می مانند مگر اینکه منبع غذایی آنها تمام شود.
به این خاطر به آنها جغد برفی می گویند که وقتی کاملا رشد می کنند و بزرگ می شوند، رنگشان سفید خالص است. و از سفیدی زیاد همانند برف، برق می زنند. پاهای جغد برفی نیز با پرهای براق و سفیدش پر شده است.
جغد برفی دارای بینایی فوق العاده قوی است. آنها می توانند تا ارتفاع خیلی بالا از زمین پرواز کنند و به سرعت و آرام و ساکت به طرف شکار خود پایین بیایند.

صدای جغد برفی (بوف برفی):

زیستگاه جغد برفی (بوف برفی)

جغد برفی در دشت ها و استپ ها به سر می برد.

Read 5021 times Last modified on سه شنبه, 19 دی 1391 18:02
More in this category: جغد جنگلی »

همکاران ما

Arthur Morris/www.BIRDSASART-blog.com     

  دانشنامه پرندگان ایران برنده تندیس طلایی بهترین سایت علمی ایران