فلامینگوی بزرگ

Rate this item
(1 Vote)
وضعیت حفاظتی فلامینگوی بزرگ

وضعیت حفاظتی فلامینگوی بزرگ:

جزو پرندگان حمایت شده است؛ حفاظت از مناطق زیست و تولید مثل این پرنده، برای بقای آن اهمیت بسزایی دارد.

نیم رخ سایه پرنده

فلامینگوی بزرگ اندازه پرنده: 75-175 Cm

طبقه‌بندی علمی

فرمانروا:جانوران

شاخه: طنابداران

رده:پرندگان

راسته:لک لک سانان-ciconiiformes

تیره فلامینگو-phoenicopteridae

نام علمی:Phoenicopterus roseus

نام انگلیسی:

Greater Flamingo

نقشه پراکندگی فلامینگوی بزرگ:

پراکندگی فلامینگوی بزرگ

  در ایران، در دریاچه ارومیه تولید مثل می کند. به تعداد اندک در شمال شرق نیز دیده شده است.
تعداد زیادی از آنها تابستان را در فارس می گذارنند و جز در موارد نادر زادوولد نمی کنند . ممکن است در خوزستان زادوولد کنند که این امر نیاز به بررسی بیشتری دارد .

 

چطور پیدایش کنیم:

فلامینگو، 127-150 سانتیمتر طول دارد، پرنده نر 5.3 کیلو و پرنده ماده 5.2 کیلو وزن دارد،  پاهای بلند و گردن دراز، در رنگ های صورتی و سفید، با منقار پایین برگشته، از سایر پرندگان کنار آبچر متمایز می شود. فلامینگو در مقایسه با فلامینگو کوچک از جمعیت و پراکندگی بیشتری برخوردار است. نر و ماده همشکلاند ولی ماده اندکی کوچکتر است و سفیدی پر و بال، به تدریج صورتی رنگ و سپس به رنگ قرمز تبدیل می شود. فلامینگو های جوان به اندازه نصف فلامینگوهای بالغ اند و به رنگ خاکستری مایل به قهوه ای دیده می شوند. فلامینگو کوچک به واسطه رنگ صورتی از فلامینگو متمایز است. روتنه سفید و بال ها و شانه هایش صورتی قرمز است. شاهپر های اولیه و ثانویه سیاه و پاها و منقارش قرمز رنگ است، اما نوک منقار سیاه است. هنگام پرواز، پاها و گردن را کشیده و در امتداد بدن قرار می دهد و سر را اندکی پایین نگه می دارد.

 فلامینگوها از آرتیمیا تغذیه می کنند و علت قرمزی پر و بال آنها وجود رنگ‌دانه‌هایی ‌ست که در آرتیما وجود دارد و چنانچه فلامینگوها را در اسارت نگهداری کنیم ، با گذشت چند دوره تولک رفتن، به رنگ کاملا سفید در می آیند.
فلامینگو به آرامی راه می رود و در حالیکه سر و منقار خود را در آب کم‌عمق فرو برده است تغذیه می نماید ، همیشه بطور دسته جمعی زندگی می کند و گله‌های آن به صورت پراکنده و گاهی در یک خط پرواز می کنند .


 غذا:

 سخت پوستان، حشرات آبزی، لاروها، کرمها و بی مهرگان

 تولید مثل:

این پرنده در ماههای اردیبهشت تا تیر 1 تخم می گذارد، و بین 32-28 روز روی تخم می خوابد، دوران بلوغ جوجه اش 10 روز به طول می انجامد، و بین 75-70 روز آماده پرواز می شود

 

صدای فلامینگوی بزرگ:

صدای این پرنده شبیه صدای غاز است «kakak» یا «gragra»، مانند شیپور زدن

زیستگاه فلامینگوی بزرگ

 این پرنده در مناطق ساحلی دریا ها و دریاچه های شور و کم عمق به سر می برد و آشیانه را به شکل تود های کاسه مانند که از گل است و کمی  بالاتر از آب قرار دارد، می سازد و همانجا تولید مثل می کند. در ایران، در دریاچه ارومیه تولید مثل می کند. به تعداد اندک در شمال شرق نیز دیده شده است.
تعداد زیادی از آنها تابستان را در فارس می گذارنند و جز در موارد نادر زادوولد نمی کنند . ممکن است در خوزستان زادوولد کنند که این امر نیاز به بررسی بیشتری دارد .

Read 6260 times Last modified on شنبه, 18 آبان 1392 06:54
More in this category: فلامینگوی کوچک »

همکاران ما

Arthur Morris/www.BIRDSASART-blog.com     

  دانشنامه پرندگان ایران برنده تندیس طلایی بهترین سایت علمی ایران